ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Θερμαϊκός Save Our Sea 10-9-2010

save-our-sea Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης (Διεύθυνση Προστασίας Θερμαϊκού Κόλπου) και την κατοχύρωση του έργου, ύστερα από διαγωνισμό της Γ.Γ., η κοινοπραξία των εταιριών Αντιρρύπανση Θεσσαλονίκης Ν.Ε. και Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. με διακριτικό τίτλο "S.O.S. - Save Our Sea" ανακοινώνει επίσημα την έναρξη των εργασιών της για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου. Οι εργασίες καθαρισμού θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα, κυρίως τις πρωινές ώρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, ενώ σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών ρύπανσης, θα πραγματοποιούνται καθημερινά.

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της 75ης Δ.Ε.Θ, θα πραγματοποιείται καθαρισμός καθημερινά για 4 έως 6 ώρες. Αντικείμενο του έργου είναι η περισυλλογή επιπλεόντων αντικειμένων και κηλίδων, καθώς και η αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης από πετρέλαιο και άλλες ουσίες στον Θερμαϊκό Κόλπο δίνοντας έμφαση στο παραλιακό μέτωπο μεταξύ των εγκαταστάσεων του ΟΛΘ και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τα σκάφη που συμμετέχουν στον καθαρισμό και στην αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης είναι δύο και ονομάζονται "ΑΚΤΑΙΑ 4" και "ΓΕΡΜΑΝΟΣ" και θα συνεπικουρούνται από βοηθητική λέμβο. Η μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει η κοινοπραξία σε έργα προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος εγγυάται την άρτια εκτέλεση των εργασιών και τη δυνατότητα για αντιμετώπιση κάθε περιστατικού ρύπανσης που πιθανώς συμβεί στην ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου.