ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2 Νέα AHTS Ρυμουλκά στον στόλο μας 13-6-2011

Το 2011 ήταν μια καθοριστική χρονιά για τον Όμιλο καθώς ενισχύθηκε με δύο νέα AHTS ρυμουλκά ανοικτής θαλάσσης, το "Christos XXII" 67tbp - 4.000 HP και το "Christos XXIV" 55tbp - 3.600 HP.

Με ιδιαίτερη επιτυχία και συγκίνηση πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011 στο Ναυπηγείο του Ομίλου εταιρειών ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ – θέση Κάτω Πούντα – Αμπελάκια Σαλαμίνας, τα εγκαίνια των νέων Ρυμουλκών ΑΗΤS και ανοικτής θαλάσσης CHRISTOS XXII, 67 τόνων ελκτικής ισχύος (4000 ΗP) και CHRISTOS XXIV, 55 τόνων ελκτικής ισχύος (3600 HP), λίγες ώρες πριν από το πρώτο ταξίδι του δεύτερου στη Δ. Αφρική. Τα πλήρως αναβαθμισμένα ρυμουλκά εγκαινιάστηκαν παρουσία τοπικών παραγόντων, πελατών, φίλων και προσωπικού του ομίλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τελέστηκε αγιασμός των ρυμουλκών και εν συνεχεία ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Ιγνάτιος Σπανόπουλος χαιρέτησε τους παρευρισκομένους αναπτύσσοντας τους στόχους της εταιρείας αποδεικνύοντας ότι, παρά τις δυσμενή οικονομικές συνθήκες, η εταιρεία επενδύει συνεχώς στην αναβάθμιση του στόλου της αλλά και των υπηρεσιών που προσφέρει στου πελάτες της. Ανακοίνωσε επιπλέον το νέο απόκτημα της εταιρείας, ένα Ρυμουλκό – Support Vessel, 100 τόνων ελκτικής ισχύος (8000 ΗP), με σταθεροποιητή θέσης DP1, στο οποίο πραγματοποιείται μετασκευή από τα εξειδικευμένα συνεργεία του ναυπηγείου μας.

Την σκυτάλη πήρε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μιχάλης Σπανόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τα πληρώματα των ρυμουλκών, το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό της εταιρείας για την πολύτιμη υποστήριξή τους και ευχήθηκε στους ναυτικούς πολλά και ασφαλή ταξίδια σε ήρεμες θάλασσες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους προσκεκλημένους να απολαμβάνουν νοστιμιές και δροσιστικά ποτά από τον μπουφέ, που είχε στηθεί στο προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της εταιρείας.